300 ученици в Пиринския край са под карантина заради COVID-19

300 ученици в Пиринския край са под карантина заради COVID-19

Коронавирусът настъпва във все повече учебни заведения в Благоевградска област. В момента 300 ученици са поставени под карантина в Пиринския край заради случаи на COVID-19 в училищата им. Общо 12 паралелки ще се обучават в следващите дни в електронна среда и няма да посещават учeбните заведения. Пет са преподавателите, които са с доказана коронавирусна инфекция и също са под карантина.

По думите на експерти от Регионалната здравна инспекция, предстои при заразените учители най-напред ще се установи в колко от класовете преподават и тогава ще се вземе решение дали да са под карантина отделни паралелки, или ще се затвори цялото училище и ще се премине на дистанционно обучение.

Тази сутрин стана ясно, че две учителки от Професионалната гимназия по строителсто, архитектура и геодезия в областния център са дали положителни проби за COVID-19, което наложи осем паралелки да преминат на обучение в електронна среда.

Има сигнали за инфектирани ученици и учители и в други училища в Благоевград, които се проверяват. В Кресна един клас също е на дистанционно обучение заради заразена ученичка. Има случай на коронавирус и в гимназията в Симитли, и в Икономическата гимназия в Благоевград, и в Трето основно училище в областния център.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *