300 000 деца за ден в образователната платформа „Уча се“

300 000 деца за ден в образователната платформа „Уча се“

Изгледаните видеоуроци са близо 56 милиона, поднесени на разбираем и интересен език. В „Уча се“ има над 16 000 видеоуроци и те са за учениците от I до XII клас по всички учебни предмети. Това сподели пред Радио Благоевград основателят Дарин Маджаров.

Уроците следват официалната учебна програма. „Даже питаме ученика по кой учебник учи, уроците са адекватни на това, което им трябва в момента“ – каза още Дарин Маджаров и обясни, че ученикът гледа урока, след това прави тест. На местата, на които е сгрешил с един клик на мишката се връща на точния откъс от видеоурока, за да навакса веднага пропуснатото. Това, което правят учителите, е много ефективно. Работят по групи. Първо задават кой урок да изгледат учениците, след това да решат теста, да изпратят резултатите. Следва и обсъждане във видеовръзка.

Според Дарин Маджаров България е сред страните в света с един от най-добрия интернет. Покритието в цялата страна е почти навсякъде. „Чувствам се горд българин, защото в тази трудна ситуация сме много добре подготвени на фона на нашите съседи. Обади ми се много голям бизнесмен от Румъния и помоли за помощ. Най-доброто, което са измислили в Румъния, е да пуснат едни 40-годишни видеа, които се излъчват по телевизията. Няма нищо онлайн. Една 10 няма от това, което ние имаме в България. В тази ситуация сме едни от най-подготвените тук, в страните около нас“ – каза още Дарин Маджаров.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *