37-годишен благоевградчанин излязъл да напазарува след завръщане от Англия

37-годишен благоевградчанин излязъл да напазарува след завръщане от Англия

37-годишен благоевградчанин ще бъде съден за нарушаване на карантината си. Районна прокуратура – Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу Г.С. (на 37 години) за извършено от него престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК, пише в. „Струма“. Мъжът е бил привлечен към наказателна отговорност за това, че на 8 април нарушил мерките, въведени против разпространението на заразителна болест по хората (COVID-19).

Той бил поставен на 28 март под 14-дневна карантина, след като се прибрал от Англия, където бил гурбетчия. Съгласно предписанието на РЗИ бил задължен да не напуска дома си в жк „Еленово“ в Благоевград, но не се съобразил с това и излязъл навън, пред жилищния блок. Според защитата той е искал да си напазарува храна от супермаркета, тъй като живеел сам и нямало кой друг освен него да го направи.

Съдът е насрочил разглеждане на делото от 13:30 ч. на 21 април. Това е второто наказателно производство за този вид престъпление, внесено в съда от Районна прокуратура – Благоевград.

По първото водено досъдебно производство вече има наложено наказание от първоинстанционния съд – пробационна присъда на 19-годишен благоевградчанин, който също бе нарушил карантината си, под която бил поставен, след като се завърнал от Великобритания, където е студент по киберсигурност и компютърни технологии.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *