39-годишен се бори за живота си след побой в Самоков

39-годишен се бори за живота си след побой в Самоков

Двама криминално проявени и осъждани самоковци са задържани за 72 часа за причинена тежка телесна повреда, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Около 15,45 часа на 24 декември в полицията на Самоков постъпил сигнал от Филиала за спешна помощ за 39-годишен пациент в тежко състояние вследствие на нанесен побой, който бил транспортиран незабавно в столична болница с множество травми и наранявания и с опасност за живота.

Полицейските служители започнали незабавна работа по изясняване на обстоятелствата по случая. В хода на оперативно-издирвателните действия те разкрили, че извършители на побоя са двама криминално проявени и осъждани местни жители, на 40 и на 48 години.

Единият бил задържан в дома му, другият бил обявен за общодържавно издирване. Въпреки опита му да се укрие от органите на реда на следващия ден и той попаднал в полицейския арест. По случая било образувано досъдебно производство.

След доклад на събраните доказателства в районната прокуратура мъжете са привлечени в качеството на обвиняеми за причинена в съучастие тежка телесна повреда на техния съгражданин и с постановление на наблюдаващия прокурор са задържани за срок до 72 часа.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *