39 планинари от Разлог изкачиха връх Ботев – 2376 м в Стара планина

Да носиш любовта към планината в сърцето си е нещо специално. Това е и мечта и истинско вдъхновение – да покориш един връх, да се изкачиш до най-високото преминавайки бавно, внимателно през трудни пътеки и места, и накрая най-горе, на високото да погледнеш от върха и обгърнеш с поглед пълен с любов пътят, по който си минал – труден и стръмен, но вдъхновяващ, както и цялата планина и гледка, която се разкрива пред теб. От върха, който си покорил с обич и вдъхновение.

Това е силата и пътеводната светлина за група запалени планинари от Разлог, които през изминалия уикенд изкачиха връх Ботев, за мнозина от групата сбъдната мечта и отдавна пазен порив. Групата наброява 39 човека, сред които и членове на Туристическо дружество „Пирин“ – Разлог, съобщава БНР.

Както споделят някои от участниците в прехода, той е бил изпълнен с невероятни усещания за допирът с планината, и въпреки трудностите – променливото време, гъстата мъгла и слънце, дъжд и дори градушка прекрасните моменти на усещането да се качиш до върха с приятели и преминавайки през трудни но прекрасни места е било уникално.

Групата тръгва в събота сутринта от Разлог с преспиване на хижа „Плевен“, която зарадва планинарите с невероятна гледка към Северен Джендем. Рано сутринта в неделния ден в 6.30 потеглят към връх Ботев – 2376 м, най-високият връх в Стара планина. И там – горе разкриват частници в прехода, почувствали истинско сливане с планината, в цялата й мощ и великолепие – едно докосване до величието на Стара планина, природата, и красотата на гледката от връх Ботев.

Следва слизане надолу и преход към Райското пръскало и хижа „Рай“, едно наистина райско място, чудесен кът за отдих и почивка за покоряващите планината. Време да споделят впечатления, да увековечат величието и красотата на видяното. След което тръгват към местността Паниците/Калофер, откъдето започва пътя към дома и свършва двудневния преход, който е една щастливо сбъдната мечта.

„Да покориш връх Ботев със съратници, които обичат планината, и се чувстват истински свързани с нейната магия и величие, е прекрасно усещане, което остава в теб завинаги. Щастлив момент, сбъдната мечта и радостта да споделиш с приятели върхът и трудният, но удовлетворяващ път на изкачването! “ – споделят още планинари от Разлог, участвали в изкачването на връх Ботев през изминалия уикенд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *