39 са новите заразени с вируса, четирима са починали – 1 в Благоевградско

39 са новите заразени с вируса, четирима са починали – 1 в Благоевградско

39 са новите случаи на коронавируса у нас за последните 24 часа, като общо досега заболелите са 2331, съобщи началникът на НОЩ ген. проф. Венцислав Мутафчийски. Още в началото на брифинга разкри, че са разкрити няколко лица, които не са били докладвани като болни и предстои напасване на данните.

10 от новите случаи са от завода в Пазарджик, за който още вчера ви информирахме. Две деца са сред новите носители – на 4 години в София и на 17 години – в Разград. Двама са и новите представители на лекарското съсловие с коронавируса.

43 са докладвани като излекувани за 24 часа. Мутафчийски отбеляза, че това е трети ден, пореден, в който излекуваните преобладават пред новозаболелите и си пожела, че се надява тази тенденция да се запази. И уточни, че не е ясно засега дали излекувани, но все още даващи положителни проби за бацила могат да заразяват или не. Началникът на НОЩ отбеляза и по-малко хоспитализирани в последните дни и по-малко хора, които се нуждаят от интензивна терапия в реанимация. В момента в интензивните отделения има 31 души.

За последното денонощие отново четирима са починали в страната от COVID-19, като всичките са мъже – на 79 г. в Благоевград, двама на по 75 г. от Пазарджик и един на 45 г. в Ямбол.

Ген. Мутафчийски показа „карта“ на заболеваемостта и смъртността, изготвена от Институт „Роберт Кох“, според която България е в светложълтата зона на ниска смъртност, за разлика от „червените“ страни като Италия, Швеция, Великобритания.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *