4 медсестри от детското и училищното здравеопазване в Гоце Делчев влязоха в Инфекциозното

4 медицински сестри от училищното и детското здравеопазване в община Гоце Делчев от вчера са на първа линия в борбата с Covid-19 в помощ на своите колеги от инфекциозното отделение на МБАЛ “Иван Скендеров”, пише в. „Струма“. Те са подсигурени с облекла с най-висока степен на защита и всичко необходимо за безопасни условия на труд.

Медиците са част от групата специалисти, работещи в детските ясли, детски градини и здравни кабинети в училищата на територията на община Гоце Делчев, които в продължение на 3 месеца работиха по график във временния здравен пункт на ГКПП – Илинден, разкрит със заповед на министъра на здравеопазването, както и в специализирания кабинет в борбата с Covid-19 в МБАЛ „Иван Скендеров“.

Осигуряването на специалисти, които да работят в условията на епидемия, е сериозен проблем не само за региона на Гоце Делчев. Много от медицинските специалисти не желаят да поемат такъв риск въпреки нуждите.

Включването на 4-те медсестри се налага заради големия брой лекуващи се от заразата в момента в болницата – вчера те бяха 13, съобщиха от здравното заведение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *