4 часа чакане, за да влезеш в Гърция

Опашката на Кулата бавно намалява, но през целия ден пропускането през пункта ставаше бавно и отнемаше чакане от около 4 часа. Колоната от чакащи автомобили е дълга около 9 километра, но започва на 11-ия километър преди граничния пункт, съобщава bnr.bg.

На около 2 километра от него „Пътна полиция“ пропуска автомобилите на „серии“ от около 30 – 40 автомобила, за да не се създава струпване в зоната за граничен контрол.

Въпреки дългото чакане от 5 и половина часа, пътуващите са предимно спокойни, съзнавайки, че изборът за това пътуване е техен. Опашката вече е значително разредена в сравнение със сутрешните часове, но се скъсява много бавно. Все пак преминаването вече изисква около 4 часа. Автомобилите са предимно със сръбска, румънска и българска регистрация.

„Кулата“ остана единствения пункт, през който туристите от Сърбия могат да влязат в Гърция, след затварянето на границата на Южната ни съседка с Р Северна Македония. От понеделник „Кулата – Промахон“ ще трябва да поеме и целия трафик от Румъния.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *