45-ото Народно събрание ще заседава дни преди да бъде разпуснато

45-ото Народно събрание ще заседава дни преди да бъде разпуснато

45-ото Народно събрание ще проведе редовно пленарно заседание, което най вероятно ще бъде едно от последните. Президентът Румен Радев обяви, че 11 май – вторник е най-ранната възможна дата за разпускане на парламента.

В програмата на депутатите е предвидено изслушване на ръководството на Комисията за енергийно и водно регулиране за новите цени на тока, парното и водата. В дневния ред са включени проектите за създаване на временни комисии за законността на обектите на „Росенец“ и за установяване действията на органите на реда по време на протестите миналото лято.

Депутатите ще разискват на първо четене четири законопроекта, внесени от „Изправи се! Мутри вън!“. Два от тях са за промени в Закона за извънредното положение. Единият предвижда добавката от 50 лева към пенсиите да се изплаща до края на годината и да се спрат принудителните публични вземания от гражданите по време на пандемията. С другия се предлага подкрепа за бизнеса на стойност 200 милиона лева.

В програмата на парламента са първо четене на промените в Закона за лечебните заведения, както и в Закона за личната помощ.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *