470 се изследваха за коронавирус в Разлог, 8 изкарали заболяването без симптоми

Общо 384 са изследваните за коронавирус лица в Разлог през изминалите два дни. 187 са изследваните в сряда, при шестима са открити минали инфекции, като всичките с установени антитела са изкарали заболяването без симптоми, пише в. „Струма“. Вчера през клиничната лаборатория на МБАЛ – Разлог са минали 197 лица и всички проби са отрицателни. За трите дни от старта на тестването общият брой изследвани е общо 470 души. В първия ден тестове бяха направени на 86 човека, като при двама от тях бяха открити антитела.

Тестването ще се преустанови през официалните почивни дни и ще се поднови след Великден. Тогава ще бъдат изследвани и полицейските служители от РУ – Разлог, и пожарникарите от РСПБЗН, които също са включени към приоритетните групи като работещи на първа линия.

Припомняме, че община Разлог успя да осигури общо 1250 бързи теста. 300 от тях са дарение от общинските съветници, а 550 ще отидат за изследване на педагогическия и непедагогическия персонал в училищата и детските градини. С резултатите дотук жителите на общината могат да си поемат глътка въздух и да посрещнат великденските празници малко по- спокойни.

Същевременно община Разлог и архиерейското наместничество на Разложка духовна околия съгласуваха мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 при провеждане на богослужения, съгласно указанията на Светия синод.

Великденските богослужения ще бъдат отслужени на открито – пред храмовете, при стриктно спазване на ограниченията, въведени със заповед на министъра на здравеопазването. На Възкресение Христово в храмовете няма да се извършва причастяване, освен на крайно нуждаещите се, и то след изповед. Желаещите да получат причастие могат да го сторят през Петрови пости.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *