48 държави са дали разрешение за откриване на изборни секции зад граница

„Към днешна дата 48 държави са дали разрешение за откриване на изборни секции зад граница. Италия, Гърция и Канада, където има големи български общности, все още не са дали разрешения във връзка с предстоящия вот.

Чехия не е дала съгласие за разкриване на секции извън посолството ни в Прага“. Това съобщи постоянният секретар на Министерството на външните работи Иван Кондов на брифинг във връзка с организацията на изборния процес, предаде БГНЕС.

Кондов съобщи още, че на изборите на 2 октомври няма да може да се гласува с лични документи, чийто срок е изтекъл. Кондов подчерта, че МВнР търси възможност за организиране на 3 секции за гласуване в посолството на България в Прага, за да се избегне струпване. Вече има подадени над 16 хиляди заявления за гласуване от наши сънародници зад граница, стана ясно от думите на Кондов.

Той призова българите в чужбина да подават максимален брой заявления, защото това ще ускори и облекчи процеса по гласуване. Към 9 часа тази сутрин най-много заявления са подадени в Турция – 10146, след това са във Великобритания – 1147, Германия – 1012, Испания – 705, САЩ – 566 и Италия – 310.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *