5 фирми с апетити към строежа на последната в кв. „Освобождение“ ул. „Листопад“

Пет строителни фирми и обединения се включиха в надпреварата да проектират и изградят ул. „Листопад“, последната в кв. „Освобождение“ в Благоевград, която ще е в най-високата точка над ул. „Шар планина“. Строителството е по проект, финансиран със средства от Европейския съюз, прогнозната стойност е 1 354 440,41 лв. без ДДС, а заложеното време за изпълнение е 210 календарни дни.

Пет оферти отвори вчера комисията, която провежда обществената поръчка. Кандидатите са регистрираната в гр. Брезник фирма „Нивел Строй“ ЕООД на Велко Руйков и благоевградските „Пиринстройинженеринг“ ЕАД на Стефан Стоев и Костадин Костов, ДЗЗД „ВТ Листопад 2020“, подадена от фирмата на тотомилионера и зет на кмета на Симитли Николай Динков-Нинджата „ВИП Трейд енд билд“ ЕООД, „Грома Холд“ ЕООД на Христо Савев и обединение „Водоснабдяване 2“ ДЗЗД, пише в. „Струма“.

Любопитно е, че последният кандидат е депозирал офертата си в 23,28 ч. в четвъртък, в последните минути преди да изтече срокът. В обединението участват „Монолитстрой – Чорбаджийски, Байкушев“ ООД, в което са съдружници Методи Байкушев, Стефка Чорбаджийска, Христо Чорбаджийски, Мария Чорбаджийска и Васил Чорбаджийски, който почина преди два месеца, „Стилстрой М“ ООД, в която собственикът й Михайл Камбитов от няколко месеца е в съдружие с Венцислав Малчев, и регистрираната в София „Стреза“ ЕООД на Янко Шумков.

Ценовите оферти ще се отворят, след като комисията се произнесе дали техническите предложения отговарят на изискванията, поставени от общината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *