6 бона само за ден дарени за болницата в Гоце Делчев

6 бона само за ден дарени за болницата в Гоце Делчев

Само за ден по банковата сметка в подкрепа на МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев за борба с коронавируса са постъпили 6000 лв. Дарени са средства от местни фирми, както и от съграждани на неврокопчани, които са в чужбина.

Общинският кризисен щаб благодари на всички за отзивчивостта и нарастващата подкрепа. Всяка помощ под формата на респираторни апарати, материали, консумативи или средства, с които да бъдат закупени те, е важна и ще бъде безценна, пише кмета.бг.

„Благодарим на всички, които помагат, защото само с общи усилия можем да се справим с трудната ситуация”, твърди кметът Владимир Москов.

Другото важно нещо в този момент е спазването на карантина от всички лица, които са поставени под нея, както и самоизолацията на останалите.

В община Гоце Делчев под карантина са 134 души, които са се прибрали от чужбина или са работили на обекти в град Банско. Те са основно от Гоце Делчев и селата Брезница, Мосомище, Лъжница, Буково, Господинци, Борово, Баничан.

Всеки ден обаче продължават да се прибират хора от чужбина по родните си места в града и селата от община Гоце Делчев. Разчита се до голяма степен на тяхната отговорност – да спазват стриктно 14-дневната карантина, но се разчита много и на гражданската активност на обществото.

„Ако забележите случаи на ваши съседи или познати, които нарушават наложената им карантина, моля подавайте сигнали на денонощните телефони на община Гоце Делчев: 0886 015 530 и 0888 006 080, както и на денонощния телефон на Районно управление Полиция – Гоце Делчев 0751 60101”. Изключително важно е всеки един от нас да бъде отговорен в тази ситуация, не само към себе си и своите близки, но и към околните. Затова ви призоваваме – спазвайте разпоредбите, защото само така можем да се справим с извънредното положение в което се намираме”, призовават от Общинския кризисен щаб.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *