6 знака, че мъжът не ви обича, а използва за собствени цели

Манипулаторите са навсякъде: дори любимият човек може да е такъв. Как можете да разберете дали той ви обича или ви използва? Лесно: мъжете, преследващи целите си, винаги използват едни и същи техники.

Всяка връзка е вид обмен: ние даваме нещо и нещо ни се дава. Но понякога отношенията започват да приличат на едностранна игра: инвестираме, жертваме нещо и не получаваме възвръщаемост в замяна.

Умнa сте, красива, самодостатъчна, с избор… И изведнъж – попадате в капана на манипулатор, който си играе с чувствата ви.

Защо се случва това? Влюбването ви пречи да виждате добре любовника си. Романтиката ни лишава от обективност: привижда ни се, че мъжът няма недостатъци, а дори и да има, те са сладки и предизвикват обожание.

Накратко, невероятно трудно е да разберете, че ви използват. Но ако имате някакви съмнения, тогава може да има причини, така че разгледайте по-отблизо тези шест опасни знака, които издават, че си имате работа с изпечен манипулатор.

Използва вашите пари

Това е най-ясният и безпогрешен знак, който издава потребителско отношение. Човекът, който прави това, не винаги е жиголо. Дори мъж със стабилни доходи може да източи пари от жената до себе си.

Ако една жена все плаща за почивки, прави скъпи подаръци и да настоява да му купи нова кола, защо да не се възползва? Мъж, който изпитва нежни чувства към вас, никога няма да се съгласи на такава унизителна и за двама ви ситуация.

Липсва възвращаемост от негова страна

В този случай е много по-трудно да се разбере кой кой е. Да, той не ви посрещна на гарата, но може би бизнес срещата му наистина се е проточила, а е толкова важна за него…

Да, отказва да дойде с вас, за да помогнете на родителите ви, но може би наистина е болен? Вярно е, че колкото повече съмнения има във вътрешния ви диалог, толкова по-лоши са нещата в действителност. Непланираните ситуации се случват по-често, отколкото бихте искали? Е, ако това се е превърнало в навик, тогава мъжът просто ви използва .

Той не е внимателен

Неведнъж сте му казвали, че обичате италианска кухня, но той упорито ви води в Макдоналдс, защото там е по-евтино. Толкова искахте да отидете с него на новия филм, а той просто е махнал с ръка: „Това е глупав филм, не си струва парите.“

Не разбирате ли – той е с вас само защото му е удобно!

Не зачита желанията ви в леглото

Можем да играем различни роли в леглото и от поведението на партньора да си направим изводи за цялостното му отношение. Мъж, който пренебрегва вашите желания и цели само собственото си удовлетворение, едва ли ще е в настроение за нещо сериозно. Не го интересуват чувствата, страховете и комплексите на другите, той се интересува само от едно нещо – да получи това, което счита, че му се полага по подразбиране.

Не помага при ежедневните проблеми

Любящият мъж никога няма да откаже помощ. А ако всички домакински задължения са за вас, това е сериозна причина да си помислите за искреността на чувствата му, пише Хепи Уоман.

Не го интересуват малките неща

Е, може да има глобален поглед, но всичко е в малките неща. Само някой, който не го е грижа за вас, може да забрави рождения ви ден или за вашите алергии или проблеми. Не говорим за банална забрава. В нашия забързан свят човек лесно може да забрави дори името си, но има случайни грешки и такива, които са системни.

Някой, който го е грижа за вас, ще поиска прошка и ще се опита да поправи нещата. Мъж, на когото не му пука, ще се опита да замете проблема под килима, а няма да го реши.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *