664-ма ученици и 142-ма педагози и училищен персонал под карантина в Пиринско

13 паралелки, 685 ученици и деца от детските градини, от които 664-ма контактни и 21 с положителни тестове, са поставени под карантина в област Благоевград. Това показва към вчерашна дата /06.11./ справката в платформата на МОН, където директорите на училища и детски градини от цялата страна качват информация за лицата, преминали или излезли от карантина, във връзка с извънредната епидемиологична обстановка.

Карантинирани лица има в 59 училища /от общо 124/ и в 17 детски градини на територията на областта.

Това, което прави впечатление, е ,че нараства броят на заразените учители и служители от помощния персонал. И ако до миналата седмица повечето педагогически специалисти са били карантинирани като контактни, сега, в края на тази работна седмица, съотношението се обръща.

От общо 142-ма човека в карантина 94-ма са с коронавирус и 48 са контактни. С положителни тестове са 74-ма учители и 20 непедагогически специалисти, като съответно 28 и 20 са карантинирани като контактни.

Със 79 карантинирани деца и 7 учители е ДГ 4 „Роса” – Благоевград. В 4-о ОУ „Димчо Дебелянов” дистанционно се обучават 58 ученици, на работа не са 8 учители, а в 3-о ОУ „Димитър Талев” – съответно 50 ученици и 1 учител. В 7-о СУ „Кузман Шапкарев” под карантина са 10 педагози и 23-ма ученици, в ДГ 10 „Мак” – 27 деца и 6 човека от персонала. По два карантинирани класа има в 5-о СУ и НХГ, и по една паралелка в петричките 3-о и 4-о ОУ, благоевградските СУ „Иван Вазов”, 11-о ОУ, 9-о ОУ, ОУ „Никола Парапунов” – Разлог и училището в Рупите.

Имайки предвид, че в училищата в Пиринско се обучават към 30 000 ученици, а преподавателите са около 4500, то данните показват, че в края на настоящата учебна седмица под карантина са към 2% от учащите и работещите в системата, пише „Струма“.

Началникът на РУО – Благоевград Ивайло Златанов поясни, че към момента нито едно училище в областта не е подало предложение до министър Красимир Вълчев за преминаване към обучение в електронна среда от разстояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *