67-годишен седна зад волана с три вида дрога, оказа се и пиян

67-годишен седна зад волана с три вида дрога, оказа се и пиян

Хванаха възрастен мъж, стар познайник на униформените, да шофира с коктейл от наркотици и алкохол в кръвта. Каубоят се качил зад волана след употреба на кокаин, амфетамин и опиати. Окръжна прокуратура – Кюстендил е внесла в съда искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 67-годишният Н.Н., съобщиха от прокуратурата.

При проведено претърсване на обитаваното от него жилище са били открити и иззети голямо количество таблетки, прахообразно вещество, бучки от кристализирали твърди вещества, както и старинни монети.

При извършените полеви наркотестове 296 таблетки реагирали на оксикодон (наркотично вещество), 280 таблетки – на МДМА, а веществата – на амфетамин. Установява се автентичността и произходът на намерените 346 монети.

По случая е образувано досъдебно производство за шофиране след употреба на алкохол и наркотици, незаконно държане на археологически обекти и наркотични вещества с цел разпространение.

Възрастният мъж е криминално проявен и многократно осъждан. През 2020 г. той е изтърпял последното му наложено наказание от 4 години и 6 месеца „лишаване от свобода“ за разпространение на дрога, извършено при условията на опасен рецидив. Събрани са доказателства, че иззетите от дома му наркотични вещества са били предназначени за разпространение сред младежи в Дупница.

С постановление на наблюдаващия прокурор мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои съдът да разгледа искането за определяне на мярката му за неотклонение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *