686 ученици са под карантина в Пиринско, 12 паралелки учат онлайн

686 ученици в Благоевградска област са под карантина заради COVID-19, а 12 паралелки се обучават в електронна среда. Това сочи справката вчера на Регионалното управление на образованието в областния център. В началото на тази седмица карантинираните ученици бяха с над 200 по-малко – 478.

Най-много са засегнатите деца в СУ „Иван Вазов” в Благоевград – 64, онлайн се обучават три паралелки, заразени са и петима души от персонала на учебното заведение.

Следва СУ „Св. св. Кирил и Методий” в симитлийското село Крупник с 58 възпитаници под карантина, две паралелки са на обучение в електронна среда, има и един с коронавирус от персонала. 51 ученици са под карантина в СУИЧЕ „Св. Климент Охридски” в Благоевград, две паралелки учат дистанционно, четирима от персонала са засегнати от вируса, пише Илинден прес.

От всички 686 ученици под карантина 23 са с положителен тест, а другите 663 са контактни лица. 173 човека от персонала са под карантина. От тях 121 са педагози – 81 са с положителен тест, а 40 са контактни лица. 52-ма от непедагогическия състав са вкъщи заради COVID-19 – 30 от тях са с положителен тест, а 22-ма са контактни лица.

Общо в 88 образователни институции в Пиринския край има заразени с коронавирус – в 60 училища и в 28 детски градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *