69 нови болни, 36 от служителите на МВР са с положителни проби за коронавирус

69 нови болни от коронавирус от общия брой от 1758 човека. 14 са болните от столицата. 4 нови случаи на деца със зараза, излекувани са 18 човека. Починал е мъж на 83 години във Велико Търново, както и двама мъже от Габрово и Сливен.

Това заяви доц. Димо Димов, секретар на щаба за борба с COVID-19. Разпределението по области на новозаразените: София – 14, Пазарджик – 14. Благоевград – 8, Ямбол – 8, Видин – 7, Кюстендил – 7, Хасково – 5, Сливен – 2, Бургас -1, Плевен, Смолян и Стара Загора също по 1.

36 от служители на МВР са с положителни проби за коронавирус, а 28 от тях вече са излекувани. Това стана ясно от брифинг на „Пътна полиция“ на автомагистрала „Тракия“ на изхода на София по повод обстановката на КПП-тата на столицата.

Проверките на декларациите от КПП-тата ще продължат въпреки, че пунктовете са отменени.

От брифинга стана ясно, че е регистриран спад на престъпленията с около 20 – 25%, в това число кражби, грабежи, домови кражби, кражба на МПС. От полицията уточниха, че това е в резултат на засиления контрол и невъзможността на извършителите да се придвижват лесно от едно населено място в друго. Своевременно е реагирано на всеки подаден сигнал.

Основните нарушения, които са установени по КПП-тата, са, че гражданите декларират, че пътуват за работа, а в много случаи нямат регистриран трудов договор или са регистрирани като безработни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *