7 г. след ремонта за 1,5 млн. лв.: Аракчийският мост в Дупница се разпада

Асфалтовата настилка на Аракчийски мост на изхода на Дупница се разпада, има пукнатини на няколко места. Читатели на “Струма” сигнализираха, че на заставките на панелите на дългия 110 м мост асфалтовата покривка е разрушена и шофьорите си чупят автомобилите, като отскачат от дупките.

Репортер на вестнтика отиде на място и установи, че по моста наистина има сериозни проблеми по конструкцията и настилката, пише в. „Струма“. През 2012 г. от МРРБ бяха отпуснати над 1,5 млн. лв. за основен ремонт на моста над р. Джерман на изхода на Дупница, известен като Аракчийски мост. Ремонтът приключи на 27 юли 2013 г. Мостът беше укрепен с нова плоча и настилка.

Седем години след скъпия ремонт съоръжението е с напукани заставки на панелите и компрометаран асфалт, изразяващ се в напречни пукнатини по целият мост.

Избраната от АПИ фирма да извърши ремонта през 2013 г. е софийската “ИСА-2000” със собственик Стефан Соколов. От общината в Дупница съобщиха, че са изпратили писмо до АПИ за напукания мост и чакат разрешаване на проблема.

По моста минават ежедневно от Дупница за Кюстендил стотици леки и товарни автомобили.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *