7 ретроградни планети ни връхлитат през 2021-ва

Всяка година астролозите обръщат специално внимание на ретроградните планети и влиянието им върху нас. През 2021-ва в обратна посока ще се движат цели 7 планети, което неминуемо ще се отрази на всички житейски аспекти.

Те обаче не са единствената астрологична опасност. Ще има и затъмнения, които, макар и краткотрайни, също могат да ни създадат много неприятности. През 2021 г. коварният Меркурий ще бъде ретрограден три пъти: от 30 януари до 21 февруари, от 30 май до 23 юни и от 27 септември до 18 октомври. Ретроградният Меркурий обикновено означава големи финансови проблеми. По време на такива периоди не трябва да се правят скъпи покупки. Астролозите също съветват да внимавате с лъжите и преструвките. Когато Меркурий се движи в обратна посока, много хора започват да разпространяват слухове и клюки, паметта ни пък може да се влоши и плановете ни да се провалят.

Втората планета в Слънчевата система – Венера, ще бъде ретроградна едва в края на 2021 г., от 19 декември. Тя обаче намалява запасите от енергия у хората и предизвиква объркване в любовната сфера. През новата година ретрограден ще бъде и Юпитер. Когато се движи наопаки, най-голямата планета кара хората да изпитват проблеми с творческото вдъхновение и интуицията си. Ретроградният Юпитер ни прави много по-арогантни, неспокойни или алчни. Обратното му движение ще започне на 20 юни и ще приключи на 18 октомври. През това дълго време планетата ще премине през знаците Водолей и Риби. Астролозите отбелязват, че през този период могат да възникнат много проблеми от всякакво естество.

Сатурн пък ще се движи в обратна посока от 23 май до 11 октомври. В този период от време могат да се случат неочаквани закъснения във финансите и проблеми със самочувствието. Това важи особено за водните и въздушните знаци от зодиака. През тези шест месеца трябва да се пазите от токсични хора, които налагат мнението си. Уран през 2021 г. ще се движи назад до 14 януари. За втори път планетата ще бъде ретроградна от 20 август и няма да стане директна до края на годината. Докато тази планета се движи назад, много хора ще бъдат възпрепятствани да осъществят плановете си, а проблеми ще се появяват във всички сфери на живота.

Обратното си движение Нептун ще започне на 25 юни и ще остане ретрограден до 1 декември. Астролозите съветват да се борите с апатията, която може да ви обземе в този период. По това време човек трябва да се пази от завръщане на стари зависимости и влошаване на интуицията. Ще бъде по-трудно да се преодоляват трудностите, така че е по-добре да помолите някого за помощ, отколкото да се опитвате да решите всичко сами.

Плутон в астрологията е отговорен за колективната енергия, следователно по време на периодите на ретрограда може да се очаква раздор в семейството или работния колектив. През 2021 г. Плутон ще бъде ретрограден от 27 април до 6 октомври. През това дълго време е по-добре да не допускате кавги и да не влизате в конфликти с другите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *