700 души в Банско вече тествани за антитела срещу коронавирус

700 души в Банско вече тествани за антитела срещу коронавирус

През изминалите пет дни 700 човека от Банско бяха тествани за антитела срещу коронавирус. След Великденските празници изследванията ще продължат да се правят по ред, определен от Общинския кризисен щаб и Районната здравна инспекция. В края на изследването резултатите ще бъдат обобщени, анализирани и оповестени публично.

Стотици хора от община Банско получиха помощ, за да могат да отпразнуват подобаващо Великденските празници, информира БНР. Общинското ръководство, подпомогнато от Българския червен кръст и дарители, организира раздаването на пакети за възрастни, социално слаби и хронично болни хора. Над 300 човека от цялата община ще сложат на трапезата си великденски козунаци и друга храна от дарението на благодетели.

В празничните дни църквите на територията на община Банско ще бъдат отворени и в тях ще се извършват канонични служби. Общинският кризисен щаб организира дезинфекция на храмовете. Ограниченият достъп до тях ще се осигурява от МВР и Общинската служба за ред и сигурност. „Призоваваме всички да останат по домовете си по време на празниците. Нека бъдем отговорни!“, е апелът на ръководството на община Банско и общинския кризисен щаб.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *