8-мо СУ в Благоевград с нова придобивка за 40-годишнината си

Осмо училище „Арсени Костенцев“ в Благоевград ще има нов физкултурен салон. Това е първото школо в списъка на училищата от Благоевград, които са включени за финансиране от Министерския съвет. Припомняме, че кабинетът отпусна 25 млн. лева за изграждане на физкултурни салони в 50 училища в България.

Училищата, в които ще бъдат изградени и оборудвани физкултурни салони, са включени в списък, одобрен от министъра на образованието и науката, пише Струма.ком. В този списъка попада и Осмо училище в квартал Еленово, което през 2021 година ще чества своя 40 годишен юбилей. В Училище на годината за 2018 г. се обучават над 600 ученици, а преподавателския състав е от 49 учители. В непосредствена близост до школото вече има закрит плувен комплекс, два тенис корта, два футболни терена с изкуствена настилка, а до една година ще има и нов физкултурен салон.

Проектът предвижда напълно оборудвана зала с от две до четири съблекални, две учителски стаи, треньорска стая, съдийска стая и складово помещение. Салонът е с височина от осем метра и обща квадратура на игралното поле от 500 до 700 квадратни метра в зависимост от нуждите и възможностите на училището. Размерът на административната част – от 150 до 220 кв. м.

По думите на спортния министър Красен Кралев, до няколко дни се очаква проектите да бъдат напълно и подробно разработени. След това проектите ще бъдат изпратени за съгласуване до съответните общини, в които ще бъдат изградени физкултурните салони.

Успоредно със срока за съгласуването ще вървят и процедурите за избора на изпълнител по съответните места. Избраните изпълнители на проектите ще получат напълно и подробно изработен и съгласуван със съответната община проект, който ще бъде готов за изпълнение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *