80-годишен фелдшер зарази 20 души, не ползвал маска и ръкавици

80-годишен фелдшер заразил около 20 души с коронавирус в шуменско. Това съобщи кметът на община Каолиново Нида Ахмедов пред Нова телевизия. В нея има 27 заболели днес, общата бройка на заразените стигна 45.

„Безотговорното поведение на един човек докара нещата до тук. Първият случай, който констатирахме в село Климент, беше на фелдшера, който е лекувал хора от село Изгрев, което доскоро беше под карантина. От там се е заразил и е предал болестта на всички. Не е използвал ръкавици и маска. 35 човека са пряко контактували с фелдшера. За съжаление, в тази бройка има и много деца. Има и детенце, което няма годинка.

Трима от заразените са в болница. Съпругата и фелдшера са се самоизписали от лечебното заведение. „Те са с пневмонии и се самолекуват. От директора на болницата в Шумен д-р Костов бяхме уведомени, че въпросният фелдшер и съпругата му отказват всякакво лечение и застрашават живота и здравето на персонала. Бяхме помолени да ги приберем, за да не заразят болницата.

Екипирахме наши колеги от глава до пети като космонавти и те ги прибраха. Дали спазват карантината се проверяват ежечастно. От болницата казали, че с поведението си медицинското лице застрашава лекарите и персонала. Основното огнище е село Тъкач, където е и практиката на фелдшера“, обясни още кметът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *