8000 се върнаха от Европа в България – къде са?

Според анализ на дигиталната маркетингова агенция Brand New Vision по иновативна технология за позициониране на смартфони, в периода от 11 до 17 март 21 421 души с телефони с българска симкарта са били на Стария континент. Най-много са били в европейските огнища на коронавируса Лондон, Мадрид и Северна Германия, пише 24 часа.

От 21 421 души с телефони с българска симкарта и/ или ползвали български на телефона си, които са били между 11 и 17 март в европейски държави, 8104 са се върнали в България. От тях най-много в момента се намират в големите градове – София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе и Разград, става видно от картата.

Това са резултатите от анализ, направен от дигиталната маркетингова агенция Brand New Vision, официален партньор на полската компания за мобилен маркетинг Selectivv.

Българската агенция безплатно е работила върху този анализ и го предостави на „24 часа“. Екипът ни от своя страна помоли за разрешение управителя на агенцията Славина Миленова да дадем техните данни на Националния оперативен щаб за битка коронавируса и МВР.

В деня, в който Brand New Vision потърси контакт с нас, генерал Венцислав Мутафчийски тревожно обяви, че е трудно да бъдат издирени българите, които се връщат по спешност от гурбет, за да преминат карантина и да се сеят зараза.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *