81 се заразиха – в Ловеч и Перник са новите! Има и български милионер сред тях?

81 вече са българите, заразени с коронавирус. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния извънреден брифинг. 14 са новите случаи само от днес. Болни има вече в Ловеч и Перник. Потвърдени са двама в Благоевградската болница. Най-много са болните в София, настанен е в „Софиямед“. Там предстои тежка дезинфекция, те вече много са направили.

Преди началото на брифинга проф, Мутафчийски обясни, че са в по-разширен състав, тъй като присъстват и представители на Българския фармацевтичен съюз. „Получих обаждания от десетки фармацевти, които си изпълняват съвестно задълженията и с помощ на гражданите. Получих уверение от Българския фармацевтичен съюз, че ще обяснява вербално на клиентите, че не е нужно да се запасяват с лекарства“, коментира проф. Мутафчийски.

„Фармацевтите дойдоха с някои много хубави предложения, които може да бъдат в помощ в т
момент“, уточни шефът на Националния оперативен щаб.

Един от най-богатите българи е бил диагностициран с коронавирус, съобщава Lupa.bg. Информацията е потвърдена от двама източници, пожелали анонимност.

Милионерът е бил посетен късно снощи в имението си от екипиран медицински екип. Според някои е бил изведен от къщата с линейка и откаран в частна столична болница, но според други е оставен за домашно лечение, тъй като състоянието му не било тревожно.

По-рано той е дал положителна проба за Covid-19. Съпругата му също е тествана, няма данни дали нейната проба е положителна, или отрицателна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *