9 г. затвор за бившия полицай Ефтим Каламски, осъден за убийство

9 г. затвор е окончателната присъда за бившия полицай Ефтим Каламски за убийство в дискотека в петричкото с. Михнево. Окръжен съд – Благоевград наложи наказанието, а ВКС го потвърди окончателно.

Каламски бе осъден за това, че през 2010 г., пред заведение на съпругата му в село Михнево, е пребил Димитър Г., който издъхнал вследствие на нанесените тежки травми. В съдебното заседание пред Върховен касационен съд подсъдимият Е. Каламски, в лична защита, заявява, че повдигнатото му пред съда обвинение е било скалъпено, а доказателствата и експертизите по делото- приспособени към обвинителната теза.

При предоставеното му право на последна дума подсъдимият моли да бъде оправдан. Върховните съдии определиха, че касационният протест и касационните жалби са допустими, но неоснователни. И потвърдиха изцяло постановения акт от Окръжен съд – Благоевград.

Делото е изключително обемно и фактологично сложно. Общият брой материали по делото надхвърли 1300 страници, бяха разпитани над 30 свидетели и назначени единична и тройна съдебномедицински експертизи. Насрочени бяха 27 съдебни заседания, като първото от тях беше в края на месец февруари 2013 година, а финалът в края на април 2018 г.

Съдът постанови подсъдимият да заплати обезщетения в общ размер на 310 000 лева за причинени в резултат на престъплението неимуществени вреди.

На 7 юли са предприети действия по изпълнението на постановената присъда и бившият полицай вече е в затвора.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *