92-годишна, заразена с коронавирус от внука си, влезе в болница за пръв път в живота си

92-годишна, заразена с коронавирус от внука си, влезе в болница за пръв път в живота си

Една от пациентките в отделението за лечение на коронавирус в болницата в Дупница е 92-г. Елена Р. от село Овчарци. Тя се заразила от внука си, който е работник в ТЕЦ „Бобов дол”. В отделението в момента се лекуват 6-има души, сред които и баба Елена, която за първи път в живота си влиза в болница. Тя дори не знае кой е личният й лекар, пише в. „Струма“. Дъщеря й я записала при джипито, за да има лекуващ лекар, но баба Елена никога не е търсила лекарска помощ.

Лекуващите лекари в отделението са впечатлени от баба Елена, която е жизнена и енергична, не пада духом и дори дава кураж на останалите пациенти в отделението. Тя непрекъснато излиза в коридора да се разхожда, не я свърта на едно място. Кахърела се за разсада от зеленчуци, който засяла преди месец. Дъщеря й, зет й и внукът й са заразени с коронавирус, но се чувстват добре, никой обаче не може да излиза от къщата, защото са под 28-дневна карантина.

В отделението се лекува от Ковид-19 87-г. жена, която е майка на първия заразил се от коронавирус в ТЕЦ “Бобов дол”. Вчера стана известно, че един от първите хоспитализирани в дупнишката болница с опасната зараза – Г. Георгиев от с. Ресилово, е изписан от отделението миналата седмица. Съпругата му и двете му деца го посрещнали на входната врата на болницата с баница, прегръдки и целувки. Жената до Г. Георгиев описа в социалната мрежа колко е страшно да си под карантина с две малки деца и бе гневна, че съпругът й след две отрицателни проби не бе изписан веднага.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *