COVID-19 отне живота на уважавания д-р Емил Вакльов

Обичаният и уважаван д-р Емил Вакльов загуби битката с COVID-19. Той бе настанен за лечение в столичната клиника „Пирогов”, където е и майка му, която е медицинска сестра и също е заразена с опасния вирус.

За съжарение, въпреки усилията на своите колеги, д-р Вакльов е издъхнал в ранимацията на болницата, където на свиждане преди два дни бе министърът на здравеопазването – професор Костадин Ангелов.

На 23 август вечерта издъхна и бащата на д-р Емил вакльов – д-р Муса Вакльов. Фамилията е от белишкото село Краище. Доктор Муса Вакльов бе личен лекар в родния си край, а д-р Емил Вакльов бе кардиолог в благоевградската частна болница „ПУЛС”.

„Български лекарски съюз изказва своите дълбоки съболезнования на семейството, близките и колегите на починалия д-р Емил Вакльов – кардиолог от Благоевград и син на общопрактикуващия лекар д-р Муса Вакльов, който си отиде от този свят през изминалата седмица.

С огромна болка и прискърбие посрещнахме новината за смъртта на нашия колега. За броени дни изгубихме двама прекрасни лекари, посветили животите си на медицината и на своите пациенти. Д-р Емил Вакльов изгуби битката с коварната болест, но с достойнство изпълняваше своя професионален и морален дълг. Поклон пред неговата всеотдайност и смелост. Светла му памет!”, написаха тази сутрин от Българския лекарски съюз.

Най-вероятно медиците са се заразили с Ковид-19, докато се лекували болни от голямо шивашко предприятие в Разлог, където наскоро избухна заразата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *