Eпидемичен взрив от COVID-19 в Центъра за психично здраве в Благоевград

Eпидемичен взрив от COVID-19 в Центъра за психично здраве в Благоевград

Епидемичен взрив от COVID-19 е установен във Второ отделение на „Център за психично здраве – Благоевград“ в благоевградското село Горно Хърсово, съобщиха от Регионалната здравна инспекция.

Шестима от пациентите са с положителни резултати за коронавирус, поради което е издадено предписание за затваряне на отделението за нови пациенти. Всички положителни са изолирани в отделни помещения.

Трима от тях са с данни за пневмония и предстои превеждането им в ковидотделението на онкоболницата в Благоевград. Останалите 24 пациенти на отделението са без изявена клиника за коронавирус.

Всички хоспитализирани в Центъра за психично здраве ще бъдат изписани след изтичане на карантинния срок от 10 дни, а положителните, които не развият симптоми, след 14 дни.

Новопостъпващите пациенти по спешност ще бъдат приемани в съседна отделна сграда в същото лечебното заведение в село Горно Хърсово. Направена е пълна дезинфекция на цялото отделение, а епидемиологичното наблюдение над огнището продължава.

Преди седмица епидемичен взрив от COVID-19 беше установен и в Първо отделение на Центъра за психично здраве в Благоевград. Тогава от РЗИ съобщиха, че четирима от положителните за коронавирус пациенти на отделението са с леки симптоми, а пациентка е преведена във „Вътрешно отделение“ на благоевградската болница за изследвания и лечение.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.