Mайката на арестувания за обира край Бобов дол: Откритите в колата му пари са за годежа

Арестуваният за грабежа в бензиностанция край Бобов дол Кирил Георгиев остава зад решетките с постоянна мярка, това реши вчера съдия Мая Гиздова от Районен съд – Дупница. Наблюдаващ прокурор по делото е Юлиан Крумов от Районна прокуратура – Дупница.

К. Георгиев беше докаран с белезници от следствения арест на Кюстендил в Районен съд – Дупница. Прокурор Юлиан Крумов представи доказателства по случая с обира на бензиностанцията пред съда, пише в. „Струма“.

Майката на задържания 31-годишен К. Георгиев чакаше пред залата решението на съда. Тя разкри, че в неделя синът й щял да се сгодява с приятелката си, която го чакала в Китен. Твърди и че откритите 4400 лв. в лекия му автомобил били за годежа. В Китен ги чакали роднини и родителите на бъдещата му съпруга.

“Полицаите са открили нови маратонки, чехли и дрехи, които са били приготвени за морето. Даже са му искали фактура за маратонките. Парите, които са открили, са на сина ми. Той работи на две места като електроженист в София и в Дупница. Изкарва достатъчно пари. Пистолетът е негов. Има разрешително за него. Очаквам синът ми да бъде оневинен и да излезе на свобода”, твърдеше майката.

31-г. Кирил Георгиев беше задържан няколко часа след обира на бензиностанцията край Бобов дол. В бюлетина от ОДМВР пише, че в автомобила на К. Георгиев са открити дрехи, чук и 4400 лв., толкова са задигнати при нападението на бензиностанцията.

В събота в 5,00 ч. въоръжен мъж чупи с чук стъклото на входната врата на бензиностанцията и нахлува вътре. Опира пистолет в главата на служителката Ив. Шуманова, която е на смяна в злополучната нощ, взима оборота и изчезва преди полицейският патрул да пристигне. Криминалисти от Бобов дол разследват дали и другият инцидент – опожаряването на изоставен автомобил на една от улиците в Бобов дол по същото време, не е свързан с обира на бензиностанцията, като целта е била отклоняване на вниманието на полицията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *