Piraeus Bank продължава да финансира сделки с хотели в Гърция

Piraeus Bank съобщи, че е финансирала сделка на компаниите за инвестиции в имоти Henderson Park и Hines за закупуването на пет хотела на остров Крит в Южна Гърция в нов знак за ангажимента на банката към туристическата индустрия въпреки ограниченията заради коронавируса, предава Ройтерс.

Гърция, която излезе от международни спасителни програми през 2018 г. след десетилетна дългова криза, разчита на туризма, за да продължи възстановяването на икономиката си. Над 30 млн. души посетиха страната миналата година, около три пъти повече от населението ѝ.

Най-големият гръцки кредитор по активи съобщи, че хотелите с над хиляда стаи включват Hermes и Coral в Агиос Николаос, Santa Marina Resort и Apollonia Resort в Хераклион и Sitia Beach Resort.

„Това е още една ключова трансакция, осъществена по време на COVID-19, която показва дългосрочния ни ангажимент към хотелиерския сектор в Гърция въпреки настоящите предизвикателства, предизвикани от пандемията“, коментира Елени Врету, генерален мениджър на отдел „Корпоративно и инвестиционно банкиране“ в Piraeus Bank.

26% от банката са собственост на Фонда за финансова стабилност на Гърция (HFSF). Банката, Henderson Park и Hines не разкриват подробности за стойността на покупката.

Henderson Park е европейска платформа за управление на имотни активи, съсредоточена върху придобиването и препозиционирането на имотни активи на редица европейски пазари.

Hines е частна компания за строителство на недвижими имоти и управление на активи, представена в 24 страни, включително в Гърция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *