Tуристите вече ще могат да влязат в двореца Балморал

Туристическите обиколки на замъка Балморал, които ще дадат на посетителите възможност за първи път да видят отблизо вътрешността на шотландската резиденция на британското кралско семейство, са били разпродадени в рамките на едва 24 часа, съобщи ДПА.

Именно в Балморал на 8 септември 2022 издъхна на 96 години кралица Елизабет II.

Посещенията в замъка, ръководени от екскурзоводи, ще се провежда от 1 юли до 4 август, но билетите бяха разпродадени още през първия ден от пускането им в продажба вчера. Обиколките ще се организират преди крал Чарлз III и кралица Камила да пристигнат в замъка за лятната си ваканция, като групите са ограничени до 10 души наведнъж и 40 души дневно.

Разпродадените „вътрешни турове“ бяха на цена от 100 британски лири или 150 лири с включен следобеден чай.

В рекламата на туровете се посочва, че става дума „историческо пътуване през някои от най-красивите стаи на замъка Балморал, за пътуване през времето“ от Викторианската епоха до наши дни.

Досега посетители се допускаха само до балната зала и градините на имението, завършено през 1855 г. и купено от кралица Виктория и принц Албърт.

През септември 2022 г. кралица Елизабет II бе фотографирана в дневната на Балморал, докато очаква лидера на консерваторите Лиз Тръс, на която предстоеше да стане премиер и сформира правителство. Два дни по-късно, на 8 септември, кралицата почина, припомня БТА.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *