Tesla отваря магазин в Атина

Гигантът в производството на електрически автомобили Tesla планира да отвори магазин и сервизен център в Атина, пише greekcitytimes.com. Компанията значително увеличи физическото си присъствие на пазара и така най-близкото място за покупка на американския електромобил за българите е южната ни съседка.

Докато преди година изпълнителният директор на Tesla Илън Мъск имаше намерение да затвори всичките си магазини и да премине изцяло към онлайн търговия, днес той напълно е променил своята стратегия и отваря свои обекти в гръцката столица.

Мъск заяви, че е стартирал Design Studio for Greece – инструмент, който позволява на потребителите да персонализират, разглеждат и споделят собствените си електрически превозни средства с марка Tesla в интернет.

Клиентите дори ще могат да поръчат Model S, Model X и Model 3, доставките започват в края на 2020 г. Освен това въпросните модели ще могат да се разгледат отблизо, а задвижването им да бъде тествано в новооткрития магазин.

Планирано е и отварянето на сервизен център в Атина преди началото на доставките, така че собствениците на Tesla да има достъп до незабавна и безпроблемно обслужване на автомобила си.

Всички превозни средства на Tesla с базова цена под 50 000 евро (преди данъците), са допустими за програмата на Гърция за субсидия за електрическа мобилност. Припомняме, че Гърция се стреми да постигне напредък в продажбата и производството на електрически превозни средства, чиято популярност продължава да расте. Същевременно Европейският съюз се стреми да постигане въглероден неутралитет до 2050 г.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *